Happy-Dent

Szolgáltatásaink

Fogpótlás, Implantáció

Fogpótlás, Implantáció

Mi is az a fogpótlás?

Fogpótlás, implantáció – egy meglévő fognak egy bizonyos részét pótoljuk, egy vagy több foghiányt pótolunk vagy teljes foghiányt állítunk helyre.

A hiányzó fogak pótlása fontos, ennek hiányában ugyanis a meglevő fogak, a fogágy és a megmaradt fogak túlterhelődésének következtében az állkapocsízület súlyos, az idő előrehaladtával visszafordíthatatlan károsodásokat szenved.A szájban levő fogak számának függvényében rögzített (korona, híd), kivehető (teljes vagy részleges) illetve kombinált fogpótlás készülhet.

Korona

A fog látható részét borító esztétikus fogpótlás. A fog nagymértékű roncsolódása esetén vagy esztétikai zavarok helyreállítására szoktuk készíteni.

Híd

A hiányzó fogat pótló egyik legelterjedtebb megoldás, amikor a fogpótlást a hiány melletti lecsiszolt fog(ak)ra rögzítjük.

Részleges vagy teljes lemezes fogpótlás

Amennyiben a szájban kevés fog van, vagy teljes fogatlanság este áll fenn úgy a foghiányt így pótoljuk.

Kombinált fogpótlás

A sorvégi hiányok (ha a hátsó fogak hiányoznak) esetén kitűnő alternatíva.  A rögzített és a kivehető rész találkozása a külvilág számára nem észrevehető, és a fogsor rendkívül fix.

Tapasztalt orvosaink, és a klinikával egy épületben levő kiváló laborháttér (fogtechnikus mesterek) várják Önt.


Egy napot sem kell fog nélkül töltenie

Gyakran merülnek fel a páciensek részéről olyan kérdések vagy elvárások, mint pl.:

 • Mi lesz velem, ha ki kell húzni a fogaimat?
 • Nem maradhatok fog nélkül a munkám, a magánéletem vagy egyszerűen az önbizalmam elvesztése végett
 • Irtózom a kivehető fogsor gondolatától is (videó)
 • Szeretnék felszabadultan mosolyogni és jóízűen, feszengés nélkül étkezni

Létezik megoldás az Ön számára!!!

Számtalan esetben előfordul, hogy egy páciens fogatlanná válik. Ez sajnos sok esetben önhibáján kívül történik. Vagy a fogak szerkezetének meggyengülését követően történik sorozatos foghúzás vagy genetikai okokra visszavezethető fogágybetegség miatt kell, a meggyengült fogakat eltávolítani, ugyanis ezek a meggyengült funkciójú fogak már nem használhatóak fel fogpótlás pilléreként.
A modern fogászati technikáknak hála ez az élethelyzet ma már orvosolható implantátumok segítségével, sőt a legtöbb esetben rögtön a foghúzással egyidőben megkezdődik az Ön új mosolyának korszaka! Rendelőnkben ugyanis akár 24–48 órán belül tökéletesen új, egészséges fogakkal távozik. Ez azt jelenti, hogy a fogak eltávolítása, az implantátumok beültetése és az új fix fogpótlás elkészülte maximum 48 órát vesz igénybe! Vagyis a munkából való kiesés szinte minimális és mosolyát, valamint rágóképességét 1–2 napon belül visszakapja!

Hogyan is működik ez a gyakorlatban?

A kezelés megtervezéséhez Ön bejelentkezik rendelőnkbe egy személyes konzultációra. A konzultáció során egy precíz szájüregi vizsgálatot követően készítünk egy 3 dimenziós fogászati CT felvételt. A klinikai és radiológiai leletek birtokában alaposan átbeszéljük az Ön igényeit és elvárásait, valamint a lehetséges kezelési módokat, majd ezt követően elkészítjük az Ön személyre szabott kezelési tervét. Amennyiben több kezelési mód is érdekli, természetesen a többi választási opciót is feltüntetjük az Ön számára! (A konzultáció során természetesen bármilyen kérdésben állunk a rendelkezésére és kérheti a szakmai tanácsunkat.)

A kezelési tervet otthon áttanulmányozhatja, megbeszélheti szeretteivel! Természetesen ha időközben bármilyen kérdése felmerül, kereshet minket bizalommal!

Amennyiben szimpatikus Önnek a közösen megálmodott kezelés, időpont egyeztetést követően már el is tudjuk kezdeni az Ön fogászati rehabilitációját.

Első lépésben történik a sebészi rész. Meglévő fogak esetén a gócos fogak eltávolítása, szükség esetén ( pl.: fog okozta csontgyulladás ) Helbo terápia alkalmazása, és az implantátumok beültetése. Rendszerint a felső állcsonton 6 implantátum, az alsó állcsonton 4–6 implantátum beültetése elegendő.
Legtöbbször csontpótlásra sincs szükség!!!
Rendelőnkben lehetősége van műtéti sablon elkészítésére is, melynek óriási előnye a műtéti idő lerövidülése ( egy állcsonton akár 4O-6O perc alatt megtörténik a beavatkozás), valamint a számítógépes tervezésnek köszönhetően még precízebb a végeredmény.
A műtétet követően lenyomatot készítünk a beültetett implantátumok pozíciójáról. Ezt a klinikánkon működő fogtechnikai laborban 24 órán belül ragyogó mosollyá varázsoljuk, melyet követően ezt átadjuk Önnek!
Tehát egy napot sem kell fog nélkül töltenie!!!

Az elkészült ideiglenes pótlás esztétikailag és funkcionálisan is megfelelő hatást eredményez az implantátum gyógyulási idejére (kb. 4–6 hónap), melyet követően Ön megkapja a végleges fogpótlását!

Implantológia

Visszakapja önbizalmát és gyönyörű mosolyát!

Elsőként röntgenfelvétel készül a páciens fogazatáról a pontos tervezés miatt. A műtét során helyi érzéstelenítéssel kezdünk, így teljesen fájdalommentesen végezzük a beavatkozást. A szájsebészeti műtét során csontfuratot készítünk, majd az implantátum-csavar behajtásra kerül. A beavatkozás végén összevarrjuk a fogínyt.

Egy héttel a műtét után eltávolítjuk a varratokat, szükség esetén pedig ideiglenes pótlást készítünk, hogy a páciens megtarthassa fogazata esztétikáját. 3-4 hónap kell a csavarnak, hogy becsontosodjon. Ezután az implantátumra elkészült porcelán koronát behelyezzük, amely pótolja a fogat és visszaállítja a páciens teljes fogazatát. Ezzel visszaadjuk magabiztosságát és jókedvét, hogy újra mosolyogni tudjon.

Nobel Biocare (img)

Előnye

 • Esztétikailag szebb fogsor
 • A többi fog megkímélése a deformálódástól, túlterheléstől
 • Megakadályozza, hogy a résbe ételmaradék kerüljön, és ez által fogromlásunk vagy ínybetegségeink legyenek
 • Visszaadja fogazatunk rágási funkcióját
 • A sok esetben fellépő fonetikai problémákat is helyre állítja

Kinek ajánlott?

 • Azoknak, akiknek foghiányuk van
 • Akik szebb fogsorra vágynak
 • Akik meg akarják kímélni a fogaikat, ínyüket a betegségektől
 • Akik foghúzás után egyből gondoskodni szeretnének fogazatuk helyreállításáról

SKY-implantátumok

Az élet a fogakon is rajta hagyja a nyomát. Életünk bármely szakaszában előfordulhat, hogy elveszítjük egy vagy több fogunkat, akár fiatalon baleseti sérülés, akár később, a korral járó foghullás miatt.

Hagyományos műfogsor esetén sokak számára az önfeledt mosoly sajnos csupán álom. a fogbeültetés azonban több mint négy évtizede korszerű, elismert alternatívát kínál. A fogbeültetéshez használt implantátum egyfajta mesterséges foggyökér, és minden olyan páciens számára ideális, akinél a csontnövekedés megállt.

Mivel szilárdan be van ágyazva az állcsontba, ez a megoldás áll a természetes fogakhoz a legközelebb, a végeredmény pedig mind esztétikai, mind életminőségi szempontból azonos, mint a saját fogak esetén – mindegy, hogy eszik, nevet vagy beszélget.

Az öregedést sajnos nem tudjuk megállítani, fogászával együtt viszont olyan személyre szabott és megbízható fogbeültetési megoldást találhatunk, amely garantáltan javítja majd életminőségét.

Mi az az implantátum?

A fogászati implantátum a hiányzó fog gyökerének pótlásához használt csavar. Ha a fogat úgy képzeljük el, mint egy fát, akkor az implantátum alkotja a fa gyökerét. Az állcsontba csavarozott és ahhoz szilárdan rögzülő implantátum stabil alapot képez a korona felhelyezéséhez. Az implantátum egy vagy több hiányzó fog pótlására is alkalmas.

Az implantátumba egy úgynevezett fejet csavarozna, és erre kerül a korona vagy a híd. A fahasonlatnál maradva a fej a fa koronájának felel meg.

Mi a fogászati implantátumok legnagyobb előnye?

Az implantátum ellensúlyozza a csontállomány fogyatkozását. Mivel anyagának sajátos jellemzői következtében beépül a szervezetbe, serkenti, és hosszú távon biztosítja az állcsont működését. A hagyományos hidak ezzel szemben nem stimulálják a csontműködést, így a csont leépül.

Éppen ezért célszerű a fogbeültetést a fog elvesztése után a lehető leghamarabb elvégezni. Számos esetben az implantátum a foghúzást követően azonnal behelyezhető.

Mi az a SKY-implantátum?

A SKY a bredent medical védjegye. A SKY-implantátumok speciális szerkezetüknél és felszínüknél fogva problémamentes és kíméletes fogbeültetést tesznek lehetővé.

Az implantátum behelyezését követően a környező csontszövet körbenövi az implantátum felszínét, és a kettő között oldhatatlan kötés jön létre. Ezt a folyamatot nevezzük osszeointegrációnak. Osszeointegráció hiányában az implantátum kilazul, és a fogbeültetés nem jár sikerrel.

A SKY-implantátumok speciális felszíne gyors és erős osszeointegrációt tesz lehetővé, így a hagyományos implantátumokhoz képest stabilabb és biztonságosabb megoldást kínál.

Anyagok

Az implantátum és a szerkezet rendszerint titánból készül. A szervezet ezt az anyagot különösen könnyen befogadja, emellett a titán nem allergizál, felszíni tulajdonságainak köszönhetően pedig gyorsan belecsontosodik a csontszövetbe

Hogyan történik a fogbeültetés?

A fogbeültetés menete szinte mindig azonos, apróbb eltéréseknek legfeljebb az alábbi lehetőségektől függően fordulhatnak elő:

 • Egyetlen fog pótlása
 • Olyan maradék fogak, amelyeket nem érdemes megmenteni
 • Műfogsor rögzítése

A kezelés folyamata:

A fogbeültetés menete szinte mindig azonos, apróbb eltéréseknek legfeljebb az alábbi lehetőségektől függően fordulhatnak elő:

 1. lépés: Előzetes vizsgálat
  • A fogorvos vagy szájsebész előzetes CT-felvételt készít. A felvétel a lehetséges kockázatok felméréséhez, valamint ahhoz szükséges, hogy az implantátum a megfelelő helyre kerüljön, és a helyreállítás esztétikus legyen
 2. lépés: Az implantátum behelyezése
  • Ha a felvétel alapján minden rendben van, akkor következhet a fogbeültetés. A hiányzó fog helyén apró bemetszést ejtenek az ínyen, és az immár könnyen hozzáférhetővé vált csontba lyukat fúrnak, ebbe pedig belecsavarozzák az implantátumot.
 3. lépés: Ideiglenes fogpótlás
  • Miután az implantátum a helyére került, rögzítőcsavarral rögzítik, visszahajtják az ínyt, majd a sebet összeöltik. Az implantátum így megfelelően belecsontosodik a csontszövetbe, ami erőt és stabilitást kölcsönöz az implantátumnak. Abban az esetben, ha a csont kellőképpen stabil, a korona az implantátum behelyezését követően azonnal felhelyezhető. Ilyenkor az implantátumra műanyag fejet eősítenek, és erre kerül az ideiglenes korona. Különleges rugalmasságának köszönhetően a műanyag fej óvja az implantátumot a gyógyulási időszakban.
 4. lépés: Végleges korona
  • Körülbelül 2-3 hónap múlva az ideiglenes koronát eltávolítják, és felkerül a végleges. Ehhez az ínyt kis helyen újból felnyitják, és egy fejet rögzítenek az implantátumhoz. Amennyiben a korona közvetlenül az implantátum behelyezése után felkerült, a meglévő fejet nem szükséges kicserélni. a foglenyomat, amely rendszerint ugyanúgy néz ki, mint a természetes fog.

Ideális megoldás:

 • Egyetlen hiányzó fog pótlására
 • Teljes foghiány esetén
 • Műfogsor rögzítéséhez
Vissza a Szolgáltatásainkhoz