Happy-Dent

Happy-Dent

Fogtechnika

Fogtechnika

Laborunkban a digitális automatizált technológiák mellett jelen van mind a mai napig az úgynevezett manuális technika, amelyek nélkül nem egész kerek e szakma.

Protetikai kivehető fogpótlásainkat a közel 50 éve bevált préselési technológia segítségével készítjük el mindamellett, hogy a mai kornak megfelelő legminőségibb anyagokat használjuk fel! Az anyagok rendkívül magas minőséget képviselnek, de az eljárások nem változtak!

Viasz és a műfogak segítségével az adott szituációnak megfelelően modelláljuk fogsorunkat, amelyet beágyazás után hőre keményedő műanyaggal rápréseljük a viasz helyére a műfogakra, így elnyerve a készre vitel állapotát!

A kiemelkedő minőséget a legjobb anyagok nélkül nem tudnánk elérni és ennek segítségében az egyik élenjáró fogtechnikai gyártó, a Bredent támogatásával érjük el!


A rendelőben levett lenyomatokat a laborban gipsz segítségével kiöntjük és megkapjuk a páciens pozitív szájképletét amelyre a munka készül.

A gipsz modellek munkánk szerves része, sőt anélkül munkáinkat nem tudnánk elkészíteni!
A modell készítésnek is van számtalan formája, de mi elkötelezetten használjunk az egyik vezető fogtechnikai gyártó (Amann Girrbach) termékét a Giroform műanyagtalpas gipszelési formát.

A páciens ízületeit és állkapocsmozgásait úgynevezett artikulár készülékkel tudjuk reprezentálni, így ezáltal munkánk mégpontosabb és az egyéni értékeknek megfelelő fogpótlást tudunk elkészíteni.

Ebben az Amann Girrbach Artex artikulációs rendszere segíti munkáinkat.

Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mivel fogászatunkat házon belül tudjuk támogatni digitális fogtechnikai laborunkkal közel 11 éve! A fogtechnikai laboratóriumunkban törekszünk a precíz, pontos, esztétikus, fogpótlások elkészítésére. Legkorszerűbb fogtechnikai gépekkel, anyagokkal valósítjuk meg a tökéletességet minden fogpótlást igénylő vendégünk számára.

CAD/CAM technológia, 3Shape szkenner

A CAD/CAM technológia nyújt számunkra megoldást ezen célok elérésében.
Laborunkban a digitális technológia mellett jelen van a manuális analóg szakma is, viszont egyre jobban előtérbe hozzuk a digitalizált munkafolyamatokat.
Ezért aztán laborunk digitális szekcióját átkereszteltük IndepenDent3D labornak.

3Shape szkenner segíti a legmagasabb minőségű fogtechnikai termékek előállítását.
A közkedvelt cirkóniumot, mint vázanyagot a 3Shape által támogatott 3D tervezőprogram segítségével megtervezzük a digitális modellen, ami aztán egy marógép segítségével le tudunk gyártani.

A marógép úgymond blankokból marja ki a tervezett korona-, vagy hídvázakat. A tervezésünk bonyolultságától függően tudunk 3, ill. 4 tengelyes marást végezni.
A fogtechnikában jelen lévő összes vázanyagot (Cirkon/Pmma/BioHpp/Kerámia) ezzel a gyártási technológiával tudjuk megvalósítani.