Happy-Dent

Szolgáltatásaink

Gyermekfogászat

Gyermekfogászat

A szájápolás az első fog megjelenésével kezdődik!

A szülőknek már az első fog megjelenésekor be kellene vezetni a rendszeres fogmosást a kisbabáknál, hiszen a tejfogaknak nagyon fontos feladatuk van. A tejfogak határozzák meg a maradandó fogak helyét, segítik a beszéd kifejlődését és támogatják a fogsor és az orca megfelelő formájának kialakulását. Ha egy szuvas tejfogatnem kezelnek, akkor nagyon hamar gyulladás alakulhat ki és ez akár át is terjedhet a tartószövetek körüli csontra is.

Barázdazárás

A barázdazárás egy preventív, fájdalommentes beavatkozás, mely a maradó fogak előtörésétől számított egy éven belül elvégezhető. Az eljárás során az ép, megtisztított fogfelszín mély barázdáit, gödröcskéit egy olyan fényrekötő anyaggal vonja be a fogorvos, mely elzárja a lepedék és baktériumok elől a kedvezőtlen anatómiai formákat, ezáltal csökkentve a fogszuvasodás kialakulásának esélyét. Kiterjesztett barázdazárásról abba az esetben beszélünk, ha a barázdák mélyét fedő zománcréteget fel kell tárni a barázdazáró anyag számára, egy vékony, kisfejű fúróval. Természetesen ez a beavatkozás is fájdalommentesen zajlik.


Tejfog tömés

Ahogy a maradó fogak, úgy a tejfogak is sajnos szuvasodhatnak. Érzéstelenítést követően a fertőzött részek eltávolításra kerülnek, az üreget kitisztítja a fogorvos, melybe tömést helyez. Így a tejfog fájdalma megszűnik, rágófunkcióját, helyfenntartó szerepét, esztétikáját visszanyerni.


Tejfog gyökérkezelés

Tejfog gyökérkezelésre szükség lehet, amennyiben tejfog szuvasodást nem kezelik és a gyulladás eléri a fogbelet, esetleg már a gyökércsúcson is túlterjed, ezzel veszélyeztetve a maradó fog csírákat. Szükséges lehet a fog gyökérkezelése abban az esetben is ha valamilyen korábbi mechanikai trauma hatására a fog elhalt. A tejfog gyökérkezelés fájdalomcsillapítással kezdődik, majd a fogorvos feltárja a fogbelet, az ér és ideg képleteket eltávolítja, majd kifertőtleníti az üreget. Az üreget fedőtöméssel zárja le.

Vissza a Szolgáltatásainkhoz