Happy-Dent

fogszabályozó szakorvos

Dr. Youssef Adelina

Dr. Youssef Adelina

Dr. Youssef Adelina

Nekem van a legjobb állásom a világon: minden páciens egy teljesen eredeti logikai feladvánnyal érkezik hozzám, és azt várja, hogy oldjam meg.

Számomra a fogszabályozás a fizika és a művészet találkozása egy biológiai rendszerben, melynek célja a megfelelő harapás és esztétika kialakítása.

Egyszerűbb esetekben úgynevezett egyenesíves technikát használunk, azonban ez gyakran nem elegendő az optimális eredmény eléréséhez. A fogszabályozásnak egy speciális ága a biomechanika, mely komplexebb esetek kezelésére is lehetőséget nyújt és általában hatékonyabb beavatkozásra ad lehetőséget.

Komplexitása és az orvosi tervezés időigénye miatt azonban ez nem egy elterjedt kezelési metodika. Én a biomechanikát használók szűk körébe tartozom.

A fogak útját ilyenkor egyesével kell megtervezni. Az egyes fogakra ható erők más fogakon mellékhatást okoznak, melyeket kiküszöbölni vagy minimalizálni kell. Ezek az erők egy igen komplex erőrendszert képeznek, melynek a megtervezése egy rendkívül izgalmas feladat.

Mivel sok esetben csak ilyen módon lehet elérni a kívánt eredményt vagy összességében jobb eredményt gyorsabban és kevesebb mellékhatással tudunk elérni, én a biomechanikának fanatikus híve lettem.

Nagy előnye továbbá, hogy általában nem egy lépésben kerül felhelyezésre a teljes fogszabályozó készülék, így kezdetben akár laikusok számára láthatatlan is lehet, valamint a hozzászokás is könnyebb.

Célom, hogy a pácienseim számára a legoptimálisabb eredményt biztosítsam a lehető legkevesebb idő alatt.


Bulldogharapás kezelése (1. kép):

Az időben megkezdett fogszabályozó kezeléssel és egy rendkívül jól együttműködő pácienssel, akár 1 hónap alatt ilyen látványos eredményt lehet elérni. Ez az eltérés legjobban 8-9 éves korban kezelhető.

Torlódás kezelése (2. kép)

Disztálharapás kezelése kivehető készülékkel (3. kép)

Dr. Youssef Adelina munkái

Vissza a Csapathoz