Gyermekfogászat

A szájápolás az első fog megjelenésével kezdődik!

gyermekfogaszat

A szülőknek már az első fog megjelenésekor be kellene vezetni a rendszeres fogmosást a kisbabáknál, hiszen a tejfogaknak nagyon fontos feladatuk van. A tejfogak határozzák meg a maradandó fogak helyét, segítik a beszéd kifejlődését és támogatják a fogsor és az orca megfelelő formájának kialakulását. Ha egy szuvas tejfogatnem kezelnek, akkor nagyon hamar gyulladás alakulhat ki és ez akár át is terjedhet a tartószövetek körüli csontra is.

Barázdazárás

A barázdazárás egy preventív, fájdalommentes beavatkozás, mely a maradó fogak előtörésétől számított egy éven belül elvégezhető. Az eljárás során az ép, megtisztított fogfelszín mély barázdáit, gödröcskéit egy olyan fényrekötő anyaggal vonja be a fogorvos, mely elzárja a lepedék és baktériumok elől a kedvezőtlen anatómiai formákat, ezáltal csökkentve a fogszuvasodás kialakulásának esélyét. Kiterjesztett barázdazárásról abba az esetben beszélünk, ha a barázdák mélyét fedő zománcréteget fel kell tárni a barázdazáró anyag számára, egy vékony, kisfejű fúróval. Természetesen ez a beavatkozás is fájdalommentesen zajlik.

gyermekfogaszat

Tejfog tömés

IMG_7111

Ahogy a maradó fogak, úgy a tejfogak is sajnos szuvasodhatnak. Érzéstelenítést követően a fertőzött részek eltávolításra kerülnek, az üreget kitisztítja a fogorvos, melybe tömést helyez. Így a tejfog fájdalma megszűnik, rágófunkcióját, helyfenntartó szerepét, esztétikáját visszanyerni.

Tejfog gyökérkezelés

Tejfog gyökérkezelésre szükség lehet, amennyiben tejfog szuvasodást nem kezelik és a gyulladás eléri a fogbelet, esetleg már a gyökércsúcson is túlterjed, ezzel veszélyeztetve a maradó fog csírákat. Szükséges lehet a fog gyökérkezelése abban az esetben is ha valamilyen korábbi mechanikai trauma hatására a fog elhalt. A tejfog gyökérkezelés fájdalomcsillapítással kezdődik, majd a fogorvos feltárja a fogbelet, az  ér és ideg képleteket eltávolítja, majd kifertőtleníti az üreget. Az üreget fedőtöméssel zárja le.

Áraink

Tejfog tömés 12.000 Ft
Tejfog gyökérkezelés 8.000 Ft
Tejfog húzás 10.000 Ft
Elcsiszolás 3.500 Ft
Ecsetelés 3.500 Ft
Barázdazárás foganként 12.500 Ft